Inici

Departament de Tecnologia de l'IES Vicente Gandía

Espai web de seguiment de les matèries per als alumnes - Curs 2018-2019

IES VICENT GANDIA AL VIII CONCURS DE ROBÒTICA MÒBIL

17 de febr. 2020, 2:44 publicada per Cinto Lafont Salvado   [ actualitzat el 17 de febr. 2020, 2:47 ]

El passat dia 7 de febrer, alumnes de Tecnologia del centre, van participar en el concurs de robòtica mòbil que organitza la universitat politècnica de valència al campus d'Alcoi.
Participaren alumnes de 1r, 3r i 4t d'ESO en les categories de seguidor de línia Lego, Sumo Lego i Sumo lliure.
Els alumnes de la categoria lliure, van dissenyar el xassís amb un programari de disseny gràfic i a continuació l'han imprès a la impressora 3D per a finalment muntar tota la electrònica i mecànica i fer el programa que el governa.

Vídeo de YouTube
Concurs de vídeos "De major vull ser com..."

30 de gen. 2019, 2:08 publicada per Roberto Ortega   [ actualitzat el 30 de gen. 2019, 2:10 ]

Las Naves i FISABIO convoquen la 2a edició del concurs de vídeos “De major vull ser com…” dirigit a joves estudiants amb l'objectiu de visibilizar l'aportació de la dona a la ciència, la tecnologia, la recerca, la innovació i la seua contribució al benestar de la ciutadania.

El alumnes d'Imatge i so han realitzat un vídeo que té com a protagonista a Barbara McClintock, botànica i genetista especialitzada en citogenètica. Va estar guardonada amb el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia l'any 1983.

Vídeo de YouTube


Documents del projecte tecnològic

21 de nov. 2018, 1:28 publicada per Roberto Ortega   [ actualitzat el 21 de nov. 2018, 1:30 ]

S'han realitzat noves plantilles per poner emplenar els documents del projecte tecnològic. Estan en format pdf. Si necessites editar-los sol·licita un vincle al teu professor. Els podeu descarregar a l'apartat corresponent i ací:

Papers Invertits al MICE València 2019

10 d’oct. 2018, 22:45 publicada per Roberto Ortega   [ actualitzat el 10 d’oct. 2018, 22:46 ]

El curtmetratge Papers invertits, realitzat pels alumnes d'Imatge i so del curs 2017/2018 ha sigut inscrit en la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) dins la categoria de "Produccions realitzades per alumnes d’Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius" corresponent al "Premi Audiovisual MICE València".

Vídeo de YouTube


 
Molta sort!

Alumnes de Tecnologia a Gran Canària

10 de set. 2018, 22:54 publicada per Roberto Ortega   [ actualitzat el 10 de set. 2018, 23:02 per Roberto Ortega ]

El passat 22 de març, un grup d'alumnes de l'IES Vicente Gandia participaren en la VI Edició del Taller de Robòtica Submarina (ROV) realitzat a la piscina municipal de San Fernando de Maspalomas (Gran Canària).

L'IES Vicente Gandia és el segon any consecutiu que participa en aquest esdeveniment de tecnologia submarina a través del Departament de Tecnologia i del professor d'aquest, Jacint Lafont. En aquesta ocasió els alumnes representants del Centre han estat: Lluïsa Anfonso, Israel Benetó, Jana Gimeno i David Giménez, acompanyats pel professor de Tecnologia Roberto Ortega. L'expedició envià tres prototips de submarins amb diferents propostes tecnològiques.


El Taller ROV ha estat promogut per PLOCAN (Plataforma Oceánica Canària), l'Obra Social de "la Caixa ", la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, el Cabildo de Gran Canària, l'Ajuntament de San Bartolomé de Tirajana i l'Agència Canària d'Investigació, Innovació i Societat de la Informació.

Aquesta experiència ha estat molt gratificant i els alumnes participants del Centre han pogut comparar els seus treballs amb els de la resta de centres de la península i de les Illes Canàries. Al mateix encontre es realitzaren tallers d'electrònica amb Arduino i impressió 3D impartits per docents de la Universitat de Girona.

Per a les pròximes edicions el Centre continuarà participant i realitzant propostes millorades gràcies a l'experiència que estan aconseguint en aquest camp.

Fira CTC a València

17 d’abr. 2018, 6:22 publicada per Roberto Ortega   [ actualitzat el 19 d’abr. 2018, 23:52 per Roberto Ortega ]

El 18 d'abril de 2018 es presentaren els treballs realitzats amb motiu del programa "Classes de Tecnologies Creatives, CTC", que s'ha desenvolupat en 4t d'ESO i en la matèria de Tecnologia. Tots ells han estat basats en la tecnologia de la placa Arduino 101. Tot seguit es mostren els cartell de cada projecte, 5 en total, i un vídeo resum del treball realitzat.

    

Vídeo de YouTubeCreative Technologies in the Classroom (CTC)

20 de jul. 2017, 9:46 publicada per Roberto Ortega

Aquest curs els alumnes de 4t d'ESO realitzaran un projecte especial basat en classes de tecnologies creatives (CTC). El projecte finalitzarà amb una fira a nivell de tota la Comunitat Valenciana on es mostraran els resultats.

Robòtica Submarina Educativa, EDUROVS 2017

16 de gen. 2017, 0:57 publicada per Roberto Ortega   [ actualitzat el 16 de gen. 2017, 0:59 ]

Els alumnes de 4t d'ESO de Tecnologia, sota la tutorització del professor Jacint Lafont, han estat seleccionats per a la realització de dos robots submarins, dins del projecte EDUROVs 2017.


El seu propòsit és motivar els estudiants cap a la Tecnologia mitjançant la construcció i operació remota de vehicles submarins (ROV), així com desenvolupar la creativitat i la imaginació fomentat els valors relacionats amb la conservació del medi marí.

El taller proposa el disseny de dos prototips de submarins a petita escala, senzills però funcionals utilitzant materials d'ús quotidià, accessibles i econòmics.

Els docents dels centres educatius seleccionats rebran un curs de formació virtual a Moodle, assessorament i tutorització a través d'aquesta plataforma fins a la celebració de la trobada de robòtica submarina amb l'alumnat en finalitzar el curs acadèmic. La tutorització la realitzarà professorat de PLOCAN i de la Universitat de Girona.

Més informació: http://www.edurovs.eu/

Curtmetratge "Ja prou" entre la selecció oficial dels Premis Sambori Mice 2017

16 de gen. 2017, 0:56 publicada per Roberto Ortega

El passat 7 de gener es va publicar el llistat de curtmetratges que entraran en la selecció oficial dels Premis Sambori Mice 2017.Segons el comunitat, han estat més de 250 produccions audiovisuals les presentades al concurs. Això ha suposat que els organitzadors, davant la impossibilitat organitzativa i la capacitat de gestió, hagen fet una primera selecció de 173 produccions. D'aquestes 173 produccions s'ha donat a conèixer les 20 que compondran la selecció oficial. Doncs bé, el curtmetratge "Ja prou", realitzat pels alumnes d'Imatge i Só del Centre està entre aquesta selecció finalista.

Al següent canal de Youtube es troben les 173 produccions: https://www.youtube.com/channel/UCi4WtdeJZqDQw6hQ0XY2XRQ/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

Premiats al "concurs de curtmetratges Respecta'm"

16 de gen. 2017, 0:38 publicada per Roberto Ortega   [ actualitzat el 16 de gen. 2017, 0:40 ]

El passat divendres 25 de novembre alumnes del Centre foren guardonats amb el premi del concurs de curtmetratges fets per adolescents, amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones 2016, convocat per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Vva. de Castellón.

El jurat va decidir guardonar dos treballs. Un a l'alumna Najoua Touahri de 1r de Batxillerat per "Basta, respecta'm" i l'altre per als alumnes de 2n de Batxillerat de la matèria d'Imatge i so, Irene Albero, Alex Bover, Carles Lozano, Eliseu Pla, Joel Richart, Claudia Tomás, Noè Vert, Arantxa Vidal i Gabriel Vidal per "Ja Prou".


Vídeo de YouTube

1-10 of 17