Tecnologia 2

Tecnologia - 2n d'ESO

UNITATS DIDÀCTIQUES

1. Tecnologia i procés tecnològic
2. Expressió gràfica
3. Materials
4. Mecanismes
  • Màquines i mecanismes. Presentació
  • Mecànica bàsica, web. Font: Celestí Capell
5. Electricitat6. Informàtica

MATERIAL COMPLEMENTARI

Projectes:

1a AVALUACIÓ: "Joguina per a nens". Disseny i construcció d'una joguina per a nens, entre 6 i 24 mesos. Estarà construït fonamentalment amb fusta i haurà d'incloure dos o més mecanismes, els quals hauran d'estar pensats per afavorir un desenvolupament visual i motor dels nens. Encara que no serà obligatori, se valorarà l'acabat pintat del mateix.

Consideracions:

  • Es construirà una maqueta per grup.
  • Les mesures de la maqueta no podran superar 30 cm per cap costat.
  • S'entregarà un projecte tècnic amb tots els documents pertinents.
Exemples de mecanismes i màquines simples a implementar:


Exemples vídeos 1, 2, 3, 4.
Projectes d'altres anys:

1a AVALUACIÓ: "Flexo LED": Disseny i construcció d'un llum de sobretaula amb estructura articulada realitzada amb pals depressors (els del metge o els del gelat) units mitjançant caragols M4 i femella autoblocant.

La pantalla podrà ser recuperada d'un tap de detergent (per exemple) i la base ha de tindre un portapiles doble AA. En algún lloc s'ha de posar un interruptor.

Exemple:

Com pots fer l'interruptor?
Portapiles:

3a AVALUACIÓ: "Suport magnètic per al clauer": Disseny i construcció d'una estructura que inclourà la inicial del nom de l'alumne/a i un suport magnètic per subjectar un clauer. El material a utilitzar serà fusta contraxapada de 3 i 5 mm i llistó quadrat de 18 mm. L'imant a utilitzar serà de neodimi de aproximadament la mida d'una moneda de 2 cèntims. Finalment la protecció serà per pintura o vernís.

Llistat de material amb preus, ací.
Subpàgines (1): Projectes
Comments